Helgen som gått

Trots tidsomställningen så tror jag detta var årets kortaste helg, men sjukt händelserik. Min träningsvärk är bara ett av bevisen på hur kul jag hade igår. Shit vad vi dansade! Det var jättekul att ha T här också och nu känns mitt 18-kvadratsrum väldigt tomt. 

 Enough said.

Å herre. Zappade precis förbi smålandsnytt och blev påtvingad informationen om att någon just tillverkat en väska av tuggummipaket. Kan någon i detta landskap ställa upp och göra någonting som leder till att smålandsnytt blir värt att kolla på! Förslagsvis ett väpnat rån, en bussolycka eller en arg hop småbarnsfamiljer som blivit vräkta på lösa grunder.


Tove kommer till stan

T Wallberg är en av mina två systrar och nästa stopp på hennes eriksgata är Kalmar. Bussen anländer under pompa och ståt till stationen cirkus 17.30 och väntas bli bemött av stadens alla celebriteter.


Summeringen

Händelserik dag igår. Började med att jag agerade modell i skogen med ett osynligt äpple i handen. Det var väldigt kallt då jag endast var iklädd en liten tunn klänning. Detta kanske inte var det bästa man kan göra med en förkylning som ligger och gror men vad gör man inte för konsten.
Efter det fortlöpte dagen smärtfritt med långkörning upp till Berga och ner till stan igen för att leta maskeradkläder. Det blir nog bra det där tillslut ska ni se.
Onsdagen avslutades med sedvanlig utgång på lilla klubben där klasskamrater kammade hem första pris i musikquizet. Min klass består nämligen av en skara ovanligt musikaliska individer som får en annan att framstå som en klåpare, totalt obekant med begreppet populärmusik.

Nu blir det trollkarsfassoner i photoshop. Magic Wand!

Den glädjande insikten

Beklagade mig nyss över att jag är så trött hela tiden. Kommer hem efter en timmes tupplur hos Aina och går direkt och lägger mig i sängen. Jag antog att det berodde på att jag inte tränar MEN sen kände jag efter riktigt ordentligt och insåg: jag har nog lite ont i halsen. Jag är nog sjuk! Det är bäst jag tar det lugnt ikväll och dricker lite te.

:)

Bildblogg

Nyss fick jag lära mig av min gamle vän Lenkan att ingen vill läsa en blogg utan bilder. Det var hennes svar på varför hon inte läser min blogg så ofta. Vill tillägga att jag inte känner någon som är lika besatt av bloggare (och då framför allt stureplansbloggarna) som hon. Ibland råkar hon se någon av dessa bloggerskor och blir då helt lyrisk. Hon hoppar upp och ner och med en kiknande falsettstämma ropar hon She City! Jag såg just She City!


Vännen: Anna Lenksjö


Känslan

Såhär känner jag för tentan som vi gjorde imorse. Likgiltig kan man säga.


Konsten att avreagera sig: en blogg och en kopp te

Måste skriva av mig om det usla tv-utbudet. Idag vid 5-tiden kände jag för att titta på tv. Jag är inte kräsen, inte längre, även om jag emellan åt saknar mitt mtv. Men detta slog alla rekord.

TV-tablå 17.10
SVT 1   Ridsport
SVT 2   I love språk
TV 4     Vinnare: V75
TV 6     Formel 1

Man tycker ju denna magiska kvartett borde synka med varann så i alla fall någon av kanalerna visar något som kan tilltala den breda massa. Fast det gör ju ingen skillnad; vad man tycker.

Badrumsmattor

Har aldrig förstått konceptet. Jag gav den ändå en chans när jag flyttade hit, men den vill mig inget väl. Den har som hobby att samla på hår. Jag gillar det inte och kommer på mig själv med att leka inte-nudda-matta varje gång jag vistas i badrummet. Stunden har kommit då det är dags att kassera.


Dagsformen

Idag är en bra dag för jag fick G på tentan vi gjorde för tre veckor sedan, och det var många som blev failade vilket gör det hela lite mer till en bedrift. För att fira köpte jag en flaska mousserande på hemvägen. Den ska korkas upp strax innan de tre skribenterna glider iväg till festen som hålls till deras ära. En av skribenterna är jag. Fallet ÄR att jag kommer att skriva artiklar för hejkalmar.se och ikväll hålls releasefesten på Byttan vilket är Kalmars svar på Cafét så ni anar nivån. Totalt kanske vi är 15 pers på redaktionen och kanske 10 pers som skriver. 3 st från 1an och resten från 3an. Vi gör det ideellt så ikväll ska vi snylta på allt som bjuds vilket enligt ryktet bland annat är snittar och champange.



När jag ser den här bilden reagerar jag på vilken man (som i håret på en häst) jag gått och skaffat mig. Kanske dags att skaffa sig en riktig frisyr snart.

Drama

Idag var det pådrag i Kalmar ska ni veta. Detta utspelade sig ca 3 kvarter från mig: En BOMBMAN härjade och hotade att spränga en staty av en val i luften. Poliserna tvingades spärra av halva stan. Invånarna spekulerade för fullt i vad det var som försiggick och snacket slutade ofta i paralleller kring filmen Kopps. Här är lite bilder så ni ska förstå att jag talar sanning.

 

 


Undraren

Gick omkring hemma och rappade i godan ro. Men ungefär samtidigt som jag råkade torka mig i ögat med frotéhandduken började jag fundera. Ta näääk t.ex, som mest rappar om att han röker på (och jag räknar med att hans texter är autentiska) borde inte det vara värsta tipset till polisen? Ja menar 1650 är ju koden till porten där hans lilla pundargäng sitter och bolmar. Det är ju bara att kliva in och haffa! Eller?


Goddag

Väcks av ett sms som berättar om en god vän som just blivit nyrik. Men det är lugnt för det var ändå dags att gå upp. Upp och iväg för att fånga dagen. Nu ska jag bruncha i köket och stirra på himlen som spelar oskyldigt grå. Men den är skyldig och jag kan slå vad om att det kommer spöregna lagom tills jag ska cykla till skolan vid 2-tiden. För det är så det funkar, livets ironi.

23:46

Jag hör ljudet av regn. Det bekanta ljudet, det ljud jag älskar att somna till. MEN har kikat ut genom fönstret ett par gånger nu och verkligen spejat. Inget regn! Jag känner mig galen. Vem är det som driver med mig? Eller är det en råtta som springer på taket. En hel råttcirkus kanske. Inte najs att somna till...

och spelet ska spelas!

Måste bara få detta sagt: Paradise Hotel är briljant. Så många intriger under en så intensiv period. Det är ju fantastiskt. Den perfekta kombon av den sunkigaste sex-och-fylla-underhållningen och den geniala schulman-humorn. Gosh!

Här är min ena syster Tove som sjunger en håkan-låt för mig på skype. Hon ser väldigt koncentrerad ut tycker jag. Det var väldigt fint! Hon blir säkert inte så glad för att jag lägger ut den här bilden på henne, så jag kompenserar med en jättesnygg bild på henne också.

  


mmmm

Carbonaran var så god så jag fortsatte att äta fast jag var proppmätt. Är faktiskt fortfarande sugen, fast det är nog fysiskt omöjligt att äta mer. Fast..... det är VÄRT att prova!


Musten

Den produktiva helgen: Innefattade bl.a. att jag sydde in två par jeans, och detta mina vänner har legat på min att-göra-lista länge så det var värt att fira! En skål utbringades och den i julmust, som nu har anlänt till Maxis sortiment. SOM vi har väntat. Och längtat. Vid första klunken var det som om mitt livs 21 jular passerade i revy. Bäst var nog den -08 när pappa däckar lagom till kalle anka. Hahahahahaha. Vet faktiskt inte om han fortfarande kör med matkoma-historien, eller om han äntligen erkännt att det var nubben som var boven i dramat.

lallar vidare

Jag bländas av huset mitt emot. Det är ljusgult och solen reflekteras så det faktiskt inte går att titta rakt mot det. Min utsikt innefattar inte någon som helst växtlighet vilket gör att man kan låtsas att det är sommar. Idag är det Juli. Kom nyss hem från en vecka vid medelhavet så har ju en schysst bränna som måste visas upp. Därför tänkte jag ta jeansshortsen idag, kanske linne till det. Och sandaler. Om 30 minne ska jag möta upp några vänner för att äta mjukglass och ikväll ska vi ut och festa på den röjigaste terassen och dansa i tropisk hetta till de röjigaste electrobeatsen i världen. Peace.


Problem, igen.

Vill ju vara en pluggare. Men det är jag inte. Idag är jag en städare. Men det kan jag inte. Korridorens damsugare är nämligen spårlöst försvunnen. Om någon sett den kan ni väl hojta till, den ser ut ungefär såhär:

 

Btw: Jag har ingen T-sil. Och nyss var jag riktigt sugen på ett av mina teer som bara har i lös form (å fy fan för uttrycket). Det hela resulterade i att jag använde tänderna som sil. Min poäng är att det var ovärt. Lär av mitt misstag.

Svaret, lösningen och den fullt möjliga!

Satt och funderade över fördelarna med att bo i en småstad. På första plats i denna lista hamnar lätt närheten till allt. Fatta hur mycket TID jag sparar in på de korta transportsträckorna. I Stockholm är möjligheterna obegränsade, under de förutsättningar att du har tid och lust att spendera den här tiden som en idiot i stokholms lokaltrafik. Den jag så starkt föraktar. Dessutom har jag aldrig tidigare kunnat utnyttja min spontatinet (som jag alltid vetat varit ett av mina personlighetsdrag) eftersom att det hemma tar 1 timme att transportera sig till slutdestinationen, oavsett vilken den är.

Detta ledde snart till tankarna kring teleportering. Var detta möjligt skulle det inte finnas några fördelar med småstadskonceptet. OCH DET FINNS HOPP mina vänner. Läste ju på wikin:

Det närmaste den verkliga vetenskapen lyckats komma något som kan jämföras med teleportering är överförande av en atoms egenskaper på en annan. Kvantteleportering är ett aktivt forskningsfält (!), där en partikels eller ett system av partiklars exakta tillstånd kan återskapas på annan plats än originalet. Det handlar dock om förflyttning av information, inte materia.


Det sista som nämns, det här med att det gäller information och inte materia, tänker jag inte gör så mycket.  Delvis för att jag inte riktigt förstår vad detta innebär men också för att jag tänker att det kanske räcker med att informationen om mig förflyttas. Som i Avatar. Jag kunde ha en kropp på varje plats och bara teleportera dit informationen om mig och på så sett utnyttja min tid maximalt, och samtidigt ge ett långfinger åt SL.


Förtjänsten: Festen

Två arbetsdagar till godo; onsdag och torsdag. Fem färdigredigerade bilder ska produceras och lämnas in. Efter onsdagens session har jag fyra klara så ni kan förstå att det var med en god magkänsla jag idag lämnade campus. Kände för att spendera så jag hojade ner till staden och köpte mig en mössa. Och som den äkta producent jag är ska onsdagen avslutas med flödande vin och ett maniskt dansande.

Vad du ska/inte ska ge mig i julklapp

  • Enligt experterna på the phone house kommer det kosta 999 kr att laga min mobil vilket ju är absurt. Så därför tänker jag vänta tills jul och önska mig en ny då.
  • Nya högtalare önskar jag mig också, då jag nästa år planerar att kicka de fetaste förfesterna som korridoren någonsin skådat. De jag har nu är det mer efterfest-mode på och så det funkar inte.
  • Som sista önskan vill jag ha en ny bokhylla med dörrar som kan dölja allt skit som ligger där och skräpar. Det kanske kallas skåp då, om den har dörrar.


Haha, å fy fan. Jag hatar känslosamma små prydnadssaker. Exempel på sådana är: magneter, pyttesmå kuddar, stenar, nallebjörnar - med texter på. Exempel på texter som kan pryda dessa ting är: Fånga dagen. Ett gott humör är det viktigaste du har. En sann vän är en sällsynt fågel. Oftast ser jag dessa saker som ironiska, men nedastående skitsak med text såg jag mest som ett hot.


som monica zetterlund när vi går genom Stockholm och sätter i gung

Kirrade ju fetaste bilden på lektionen i photoshop idag. Kändes fint. Självförtroendet har återvänt. Blir nästan lite för kaxig och tänker att man kanske skulle strunta i att gå till skolan imorn när vi ska lära oss att frilägga bilder. Känns ju som om jag borde kunna det där redan, annars är det inte mer än rätt att skratta åt mig.

Nu sitter jag och lyssnar på Monica Zetterlund och tänker på Stockholm. Har även bytt bakgrundsbild på datorn till en vy över slussen. Det är solnedgång och sommar.




Ja just; säger man ordet graffiti tillräkligt många gånger låter ordet efter en stund ganska så suspekt. Gör om ordet till ett verb så blir det ännu värre.


Ännu ett dilemma.

En bra helg var det. Förutom smärre missöden gällande t.ex. min mobiltelefon. Upptäcker just att Parken har ett nytt album på spotten. Den enda konserten jag gått på ensam; Parken på Popaganda 09. Jag hade alltid tänkt att såklart kan man gå på konsert själv? Inget konstigt alls, ingen tänker väl på det? Men det kändes inte bra kan jag erkänna. Att vara ensam i offentligheten känns sällan bra, med vissa undantag som att man t.ex. går mot ett mål. Äter du ute ensam behöver du en tidning eller något att läsa för att det ska kännas okej. Att vänta på någon är jobbigt. Psykiskt stressande. Att behöva stå där i ovisshet om när den andre ska dyka upp. Särkillt påfrestande är det om någon som gått förbi dig medan du väntat går förbi dig igen, fast åt andra hållet. Fruktansvärt nästan. Jag tror jag skulle kunna gå på bio ensam, om jag hade nått att äta på. Men att gå ut själv är otänkbart. Man har ju stött på folk som går ut själv, men det var uteslutande killar och jag är säker på att de samtliga varit hängivna The Game-anhängare. Det har hänt att jag gått till dansgolvet själv, när jag varit på ett fuck it, I don't care-humör. Men då infinner sig oftast skamkänslorna senare, när jag kommer på hur dumt det måste sett ut.

Jobbigt det här: Ensamhetens dilemma.

Luften är väl fri, inte sant?

Under de 18 månader jag bodde i 1an på lidingö sa jag hela tiden att i min nästa lägenhet ska jag ha balkong. Varje solig dag var jag frustrerad över att inte kunna gå ut och bara sitta där. Nu har jag balkong (eller mitt kollektiv har en), och då jag bor högst upp i huset kan jag också glädjas åt att den ligger i solen. Eftermiddagen spenderades på denna i sällskap av mig själv och radion. Jag kände mig lite som Karlsson på taket.


Ja

En av de bästa känslorna: Att vakna upp och inse att man haft en helkväll på endast 3 cider och därför mår hur bra som helst. Och inte ett moln så långt ögat kan nå.


oooo mysteeerium

Var ju och winade rödvin igår och det allmänna tugget landade snart i frågorna kring livets verkliga mysterium: relationer. De klassiska gåtorna, ni vet. De man alltid undrar men aldrig får svar på. Ibland tror man att man själv sitter inne med svaret, men det gör man aldrig. Just nu inväntar jag mitt alldeles egna ex av dejtingbibeln. Jag sträckläste den i somras men känner att den kan va bra att ha hemma på nattduksbordet för att kunna ta till närhelst det behövs. Den kan också vara bra att ha med när jag predikar dess budskap, vilket jag gör så fort tillfälle ges. Så fort någon kommer till mig för relationsråd. Jag gillar att upplysa de naiva om att "han vill faktiskt inte ha dig" (aldrig så där rakt på sak, tyvärr, då jag fasar den direkta frasens respons). Jag kan ha den med på min mission och då direkt kunna hänvisa till sida och rad! Det blir fantastiskt. Det svåra är ju dessvärre att leva som man lär..

Not swallowed in the sea

Om du som jag vill sjunga med i alla låtar du hör men känner att din röst begränsar dig efter som du inte kan ta de där höga/låga tonerna kan istället göra följande: Öppna kontrollpanelen - Ljud - Uppspelning - Speakers - Egenskaper - Förbättringar - Tonhöjdsväxling - Inställning: Ur dropdown-menyn kan du sedan ändra på tonarten ur en skala från -4 till +4. Användbart om du till exepelt vill sjunga med i diverse Coldplaylåtar.

Tack T!

Komiskt

Idag har vi åter igen lyssnat till magister Funke och hans visa tankar kring fotografiets mysterium. Imorgon räknar han med att vi bemästrar systemkamerorna så pass att våra bilder blir konstnärliga. Med budskap. Jag kan verkligen se det roliga i att ta bilder. Snygga bilder till och med. Men när man börjar blanda in känslor i det hela blir jag lite äcklad på nått vis och vill bara göra en så känslolös bild som möjligt. Tanken på att gå ut och ta en sorglig emo-bild får mig att spy lite. Det gjorde jag till fotouppgiften i 9an och då kändes det helt rätt för vem var inte lite emo som 15 åring? Men nu, nej. Men kanske är jag lite dum i huvet som när jag tänker på "en sorglig bild" bara kan föreställa mig en stackars varelse med för mycket kajal och stripigt hår som står och grinar i regnet. Svartvit såklart. Fy fan. Det svåra i projektet kommer inte vara att ta en bra bild, utan att ta en bra bild som man kan stå för.

För övrigt kunde jag inte sluta störa mig på hur en lärare i bild och form kan göra alla sina powerpoint-presentationer helt skrivna i Comic Sans.


Töntarnas dag.

Eftersom det skulle dröja 1,5 vecka innan verkstaden hade tid att ens titta på min cykel ska jag ta fram mekanikern i mig och själv börja meka. Jag anser mig själv vara en händig kvinna så det här ska nog gå vägen. Men av någon anledning har det ändå gått 2 timmar sen jag bestämde mig för att göra det till dess att jag... skrev det här inlägget. Så fort jag skrivit klart ska jag hämta upp cykeln. Jag svär!

Slogs även åter igen av att jag börjar bli gammal. Man har ju konstaterat gråa hårstrån på mitt huvud säkert tre gånger och det är ju frågan om inte rynkorna i pannan snart borde ses över. På riktigt. Förfallet är ett faktum.

        

Här följer en liten rapport från mig till hemorten om vad jag gör i skolan för tillfället:
Kursen heter Bild och form och idag har vi fått snabbkurs i hur skolans systemkameror fungerar. Ikväll ska jag ut på gården och fota några grannar och andra förbipasserande. Den här veckans uppgift är att lämna in: Två porträttbilder, en sorglig bild, en glad bild och en spännande bild. Det ska bli intressant.

I'm in Miami bitch

When I step on the scene, Ya'll know me, cause I walk with a limp, Like a old school pimp o real o g.

Den ovan nämna melodin låg jag och nynnade för mig själv i natt. Alla mina vänner var ute och festade, själv låg jag hemma i smärtor, men vinsten var min. Smsen rullade in från rikets alla hörn och känslan var triumf. Det är JAG som dragit trumfkortet och hela världen kan känna sig trumfad! I bakgrunden hördes dunket från Palace och när jag somnade befann jag mig i en nästan obeskrivlig känsla av nöjdhet.

Nu skiner solen som en strålkastare och scenen är min. Snart ska det offentliga rummet entras. Ser ni en haltande figur med huvudet ovanligt högt och med en utstrålning utan dess like vandra upp för esplanaden så är det jag.

Fredagens näradödenupplevelse

Så var man invalidiserad. Staplar runt som en idiot i mitt lilla rum. För en stund sen var jag på Kalmarjouren och blev undersökt men mirakulöst nog kommer jag inte ha några bestående men när svullnaden lagt sig.

Det som hände var att jag kommer rullandes på min cykel ner mot staden. Känner mig som king of the world för allt var så underbart just då. Askul förfest med dans och grejer och nu skulle vi ut och vimla i Kalmars nattliv. Plötsligt tar det tvärstop och jag ligger på marken med cykeln över mig. Tydligen hade min cykelkorg hoppat av styret och istället krokat fast i hjulet. Så jävla sjukt, men det sjukaste med allt var att jag blev så chockad. Ena stunden asgarvade jag där jag ligger i en hög av armar och ben, och nästa stund lipade jag som aldrig förr. Nu är jag mest irriterad på hur min första tentakväll blev förstörd. Min cykel var lite halvkvaddad också så det var ju tråkigt.

Innan läkarbesöket var Aina här och såg på hur jag i mina krämpor skulle försöka klä på mig och frågade om jag behövde hjälp med motiveringen "jag har jobbat på ålderdomshem så jag är van". Så det kändes som en fin avslutning, att bli likställd med en åldring. Hmm.. bättre lycka nästa helg!

Tentamensdagen

Nynnar på Twista - Sunshine, för idag är det en riktigt lovely day. Första tentan avklarad och för första gången på flera veckor har jag inga måsten. Blev en after school direkt efter provet, ett fenomen som jag anser borde anammas oftare. Hela klassen ska på korridorsfest ikväll och jag tror det lutar åt stora klubben efteråt. Nivån ligger högt, och jag har redan påbörjat min egna förfest.

Juste, passade på att göra mitt avtryck i lokalblaskan också :)


RSS 2.0